web analytics
 
 

Designxpert

Betaalbaar logo ontwerp

Wat is een logo?

Een logo is een beeldmerk, woordmerk of een combinatie van beiden, dat wordt gebruikt voor de herkenbaarheid van een bedrijf, merk of organisatie.
Een logo bestaand alleen uit tekst noemen we een woordmerk, een grafisch symbool is een beeldmerk. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk.
Het doel van een logo is om herkenning, beleving en het vertrouwen voor een bedrijf, merk of product te laten uitstralen. Het logo is vaak de eerste indruk van een bedrijf of merk, daarom is het van belang dat het logo vertrouwen wekt, een eerste indruk maak je immers maar één keer.


Wat maakt een logo een goed logo?
Een goed logo is eenvoudig, tijdloos, multiple inzetbaar en gepast.

Eenvoudig
Een eenvoudig logo is gemakkelijk te herkennen. Daarnaast is het voordeel van eenvoud dat het logo gebruikt kan worden zowel op visitekaartjes, als op bijvoorbeeld een website of voertuig.

Tijdloos
Een effectief logo is tijdloos, is het dat nog steeds na 5, 15 of 25 jaar?

Inzetbaarheid
Een goed logo is geschikt voor gebruik op verschillende media en maten, dus bruikbaar voor zowel visitekaartjes als op een billboard.

Gepast
Een logo moet passen bij het product waarvoor het dient. Voor bijvoorbeeld kinderproducten zal het doeltreffender zijn om "kinderlijke" kleuren en/of lettertypes te gebruiken dan voor een makelaarskantoor, wat om een meer zakelijke uiting vraagt.