web analytics
 
 

Designxpert

Betaalbaar logo ontwerp

Aanbevolen boeken over grafische vormgeving:

Aanbevolen boeken over  webdesign, logo design, typografie en de geschiedenis van het grafisch ontwerpen in Nederland.

Verleiden op internet/ Aartjan van Erkel
Hoe maak je een website onweerstaanbaar?

Aartjan van Erkel bespreekt homepages, productpagina's, tekstpagina's, webformulieren en beeldmateriaal en laat zien wat het geheim achter onweerstaanbare sites is. Door de vele praktische tips en voorbeelden kom je op ideeën om je eigen site te verbeteren en zo het aantal inschrijvingen, bestellingen of reserveringen te verhogen. Vaak kan dat simpelweg door je teksten of beeldmateriaal te veranderen, dus zonder technische aanpassingen. Daarmee is dit een onmisbaar boek voor iedereen die zich met de ontwikkeling van websites bezighoudt!

Logo design/ Julius Wiedemann
Een goed logo kan bijna overal reclame voor maken, dus is het geen verrassing dat het ontwerp van een logo een cruciale stap is in de ontwikkeling van een product of dienst. Ook dit derde deel van Logo Design laat diverse logo's van over de hele wereld zien, in hoofdstukken gerangschikt op thema, zoals creatieve industrie, evenementen, mode, media, muziek, retailers en dienstverlening. In de index vind je van ieder logo het bedrijf, de ontwerper en de website van de ontwerper. Er staan ook case studies in over de toepassing en ontwikkeling van een logo.                          

Nederlands Grafisch Ontwerp, van de negentiende eeuw tot nu/ Alston W. Purvis

Nederland neemt op het gebied van grafische vormgeving internationaal een vooraanstaande positie in. Hoe terecht dat is, blijkt in Nederlands grafisch ontwerp, waarin de geschiedenis van het grafisch ontwerpen in Nederland in 400 bladzijden en met meer dan 500 kleurenillustraties vol tot haar recht komt. Nederlands grafisch ontwerp biedt een fascinerende tocht door de tijd, van Art Nouveau en de Stijl tot en met de ontwerpers die vandaag het beeld bepalen.             

Grafisch design van de 20e eeuw/ Tony Seddon

Dit boek laat op beeldende wijze de grillige ontwikkeling van een eeuw grafische vormgeving zien. Decennium voor decennium wordt onderzocht wat de trends waren en hoe opeenvolgende generaties ontwerpers werden beïnvloed door hun voorgangers. De culturele invloeden van beeldende kunst worden besproken, de invloed van crisis, bezetting en wederopbouw en die van de computer. Met grote namen als Lucian Bernhard, Alexander Rodchenko, H.N. Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre, Alvin Lustig en Tibor Kalman.

De vorm van tekst/ Jan Middendorp

Iedereen is een typograaf. Dat moet de conclusie wel zijn als je ziet hoe vaak mensen vandaag de dag beslissingen nemen over letterkeuze en layout als ze communiceren via de computer. Toch weten maar weinig computergebruikers hoe letterfonts precies werken en waaraan een effectieve layout moet voldoen om ook de lezer daadwerkelijk te bereiken. Aan de hand van vele voorbeelden van beroemde ontwerpers uit de hele wereld, laat het boek zien hoe en op welke manier typografie werkt in een groot aantal verschillende toepassingen.

Webdesign, van concept tot realisatie/ Hedwyg van Groenendaal

Dit is de vierde editie van het meest succesvolle boek over webdesign. Aan de hand van het unieke Internet Project Plan leert u een website ontwikkelen, realiseren en onderhouden. De vele voorbeelden, praktijktips en bijdragen van diverse experts op het gebied van design en usability maken dit een compleet en onmisbaar boek voor webdesigners. Het boek is een leidraad voor opdrachtgevers, projectmanagers, webdesigners, webontwikkelaars, webprogrammeurs, tekstschrijvers, studenten, hobbyisten en internetduizendpoten. Alle facetten van webdesign komen aan bod, van concept tot realisatie.