web analytics
 
 

Designxpert

Betaalbaar logo ontwerp

Hoeveel hebben de meest bekende logo's gekost? Hier volgt een klein overzicht.

Een herkenbaar logo is zeer belangrijk om een merk uit te bouwen. De logo's van beroemde bedrijven zijn dan ook bijna net zo bekend als de merknamen van de bedrijven zelf.

Maar wat hebben sommige van de beroemdste logo's nu eigenlijk gekost? Het zal je in sommige gevallen verbazen, en bij jezelf denken "dat had ik ook gekund"! Bij de volgende logo's variëren de ontwerpkosten van 0 tot 211 miljoen dollar...Je leest het goed....211 miljoen dollar.

Google:  0 dollar

google logo


Een logo dat bijna elke internetgebruiker dagelijks ziet,  toch heeft het helemaal niets gekost. Google's mede-oprichter Sergey Brin heeft het Google logo in 1998 namelijk  zelf ontwerpen met behulp van een gratis programma.

BP: 211.000.000 dollar

BP logo


Oliemaatschappij BP vond in 2008 dat het tijd werd voor een nieuw logo. De opdracht ging naar reclamebureau Ogilvy & Mather, ze kregen de opdracht een logo te ontwerpen dat de uiting heeft een bewijs te leveren van de maatschappelijke betrokkenheid van BP.  De uiteindelijke kostten waren 211 miljoen dollar voor de groen-gele zonnebloem.

Coca-Cola: 0 dollar

coca cola logo


Het logo van Coca-Cola werd in 1886 bedacht door Frank M. Robinson, de boekhouder van de bedenker van Coca-Cola John Styth Pemberton. Hij schrijft het logo van Coca-Cola in Spencerian Script  en het valt meteen op door de mooie, sierlijke vorm.

Twitter: 15 dollar

twitter logo


De oprichters van Twitter hebben het vogeltje uit een stockfoto-catalogus gekozen. De maker van het logo Simon Oxley ontving er slechts enkele dollars voor

Nike: 35 dollar

nike logo


De ‘Swoosh’ van Nike is ontwerpen door grafisch ontwerp studente Carolyn Davidson in 1971. Ze was ingehuurd door Nike's mede-oprichter Phil Knight. Later kreeg Carolyn 500 aandelen van het bedrijf die inmiddels zo'n miljoen dollar waard zijn.

Accenture: 100.000.000 dollar

accenture logo

Misschien is het logo van Accenture wel de meest opmerkelijke in dit rijtje, want hoewel erg eenvoudig, toch vroegen de makers, Landor Associates, er 100 miljoen dollar voor. Veel geld voor een pijltje boven een tekst, waarmee ze trouwens willen aangeven dat het bedrijf altijd in beweging zou zijn, vooruit gaat.